Jonah Lynch over Paulus

Donderdag 10 juni 2010 om 20.00 uur spreekt Jonah Lynch over Sint Paulus ter gelegenheid van de tentoonstelling Op weg naar Damascus: het begin van een nieuw leven. De lezing is in het Thomas a Kempis Leerhuis aan de Broerestraat 12 te Utrecht. Jonah Lynch is vice-rector van het seminarie van Sint Carolus Borromeus in Rome. De broederschap Sint Carolus is geliëerd aan de katholieke beweging Comunione e Liberazione.
Voorafgaand aan de lezing, om 19.00 uur, wordt de H. Mis gecelebreerd in de H. Gerardus Majellakerk, Vleutenseweg 517 te Utrecht.

De tentoonstelling is van 12 tot 20 juni 2010 te bezichtigen in de Gerardus Majellakerk. De expositie werd samengesteld ter gelegenheid van de geboorte van Paulus. De tentoonstelling bestaat uit 45 panelen, voorzien van doorlopende uitleg over het leven van Paulus èn zijn betekenis voor ons nu. De panelen laten reproducties zien van fraaie kunstwerken over Paulus door schilders als Caravaggio, El Greco en Rembrandt. De postertentoonstelling was te zien in onder andere Jeruzalem, Rome, Milaan, Moskou en Leiden en werd samengesteld door de Franciscanen van het Heilig Land en de Priesterbroederschap van de H. Carolus Borromeüs. Voor meer informatie: opdewegnaardamascus(at)clnederland(punt)org

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, kunst, lezing, tentoonstelling en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.